301 redirects

Stuur een verhuisbericht

301 redirects

Met de juiste zoekwoordenstrategie en geoptimaliseerde teksten heeft je website in de loop der tijd een mooi positie in de Google zoekmachine opgebouwd. De "linkwaarde" van je pagina's zorgt ervoor dat de pagina's van de site bovenaan in de resultatenlijst staan.

En dan wordt de website vernieuwd en is je met zorg opgebouwde positie in Google ineens verdwenen... Met een 301 redirect plan kan je dit voorkomen.

"Wij zijn verhuisd"

Bij het lanceren van een vernieuwde website krijgen de pagina's van je site een nieuw webadres. Hierdoor loop je het risico dat de zorgvuldig opgebouwde positie in de zoekresultaten van de zoekmachine binnen mum van tijd teniet wordt gedaan. Vanuit de zoekresultaten stuurt Google de bezoeker naar het oude adres waar de pagina niet meer te vinden is. Gevolg: de klant ziet de "Pagina niet gevonden" melding in plaats van je prachtige product...

Gelukkig zijn er volop technieken om dit te voorkomen: met een goed 301 Redirect plan vertel je Google dat de pagina's verhuisd zijn en geef je met een "adreswijziging" door waar de pagina's vanaf nu gevonden kunnen worden. Op den duur zullen alle links vanuit de zoekmachine (en de daarbij horende ‘Google juice’), worden doorgezet naar het nieuwe adres.

Hoe werkt het?

Met een 301 redirect geef je mee wanneer een webadres in zijn geheel komt te vervallen en de content op een andere locatie wordt geplaatst.

Het opstellen van een 301 redirect plan maakt standaard onderdeel uit van onze projectaanpak, ook als de oude site door een andere partij gebouwd is. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op

"Met een 301 redirect vertel je zoekmachines dat je pagina een nieuw adres heeft gekregen"

All4Design    |    Leeuwetand 123    |    1141 KW Monnickendam    |    06-53353015
Privacyverklaring    |    Algemene voorwaarden